Kum Havuzu Kumu Nasıl Olmalı?

AVM eğlence merkezleri ve etkinlik alanlarında sıkça karşılaştığımız kum havuzu oyun alanları, çocukların eğlenmek için en çok tercih ettiği oyun alanları arasında yer almaktadır. Ebeveynler tarafından da sıklıkla tercih edilen bu oyun alanında bulunan kumlar, özel olarak hazırlanmaktadır. Kum havuzu kumunun özelliklerini birlikte inceleyelim.

Çocukların kuma yatarak eğlendikleri bu oyun alanları, miniklerin boyu ve kapladığı alan hakkında fikir sahibi olmasına destek olmaktadır. Miniklerin kumda yarattığı derinliğin farkına varabilmesini sağlayan kum havuzları, yaşıtları ile sosyalleşerek iletişim becerilerinin artmasına da olanak sunmaktadır. Bunların yanı sıra çocukların fiziksel ve bilişsel anlamda gelişimlerine de katkı sağlayan kum oyun alanlarının olumlu etkileri hakkında fikir sahibi olmak için bu yazımızı (Kum Oyun Alanlarının Çocuklara Olumlu Etkileri) okuyabilirsiniz.  

En temiz kum olma özelliğini taşıyan kum havuzu kumları, çocukların güvenliği için oldukça önemlidir. Kum havuzlarındaki kumlar, yapısı bakımından oldukça farklıdır. Özel araçlar ile tozdan arındırılan kumlar, oyun alanlarında çocukların nefeslerini etkilemeyecek nitelikte olmalıdır. Çocukların güvenle eğlenebilmesi ve ebeveynlerin güvenilir alanlardaki eğlence merkezlerini tercih etmesi gerekmektedir.

Seperatör adı verilen makineler yardımıyla tozdan arındırılan kum havuzu kumları, çok özel tekniklerle yıkanarak kimyasal maddeler kullanılmadan kanserojen maddelerden arındırılmaktadır. Aksi takdirde çocuğunuzda alerji yapabileceği gibi çeşitli nefes sorunlarına da yol açabilmektedir. Bu sebeple ebeveynlerin güvenilir eğlence merkezlerini tercih etmesi önerilmektedir.

Playland Kum Havuzu Alanları

Türkiye’nin eğlence merkezi Playland kum havuzu oyun alanlarında kullanılan kumlar, seperatör adı verilen araçlar ile tozdan arındırılmaktadır. Çocukların güvenli bir biçimde eğlenmesi için Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Uşak gibi şehirlerde bulunan mağazalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

çocuklara özel trambolin eğlenceleri