Kum Oyun Alanlarının Çocuklara Olumlu Etkileri

Kum oyun alanları, çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için tasarlanan aktivite alanlarıdır., son zamanlarda oldukça popüler hale gelen bu oyun alanları, alışveriş merkezlerinde kapalı oyun alanı olarak bulunmaktadır. Çocukların güvenli bir biçimde koşup, oynayıp, eğlendiği bu alanların çocuklara olan olumlu etkilerini sizler için araştırdık.

Çocuklar için eğlenceli bir eğitim aracı olan kum havuzu alanları, çocuklar tarafından oldukça sevilmektedir. Toksik olmayan kumlardan oluşturulan çocuk kum oyun alanları, çocukların sosyalleşmesi için ebeveynler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Çocuklar için kum oyunları oldukça yararlıdır. Kum oyun alanlarının çocuklar üzerindeki etkisini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Çocuklar, kum havuzu oyun parkı alanlarında elleriyle kumu inceleyebilir.
  • Elleri arasında kum alışverişi yaparak odaklanma becerisini arttırabilir.
  • Çocuklar kuma el baskısı yaparak parmaklarını sayabilir ve dokunma hissini geliştirebilir.
  • İçinde kaydırak bulunan kum havuzları ise çocuğun rahat hareket etmesine imkân sağladığından hareket etme becerisini gelişmesine destek olmaktadır.
  • Çocuklar arasındaki iletişimi kuvvetlendirerek çocukların yaşıtları ile sosyalleşmesini sağlamaktadır.
  • Kum havuzunda oynayan çocuklar, vücudundaki elektriği atarak sakinleşebilir.
  • Çocuklar kum havuzunda oynarken sürekli olarak ellerini kullandığından el kaslarının gelişmesini sağlamaktadır.
  • Çocuklar kum oyunlarıyla yeni şekiller keşfeder. Bu da çocukların fiziksel, ruhsal, sanatsal, sosyal olarak birincil motor becerilerin gelişimine katkı sağlar.
  • Birçok pedagog, çocukların bilişsel olarak gelişimi için kum oyun alanlarını önermektedir.

Ancak çocuğunuzun eğlenmesi için tercih edeceğiniz kum oyun alanının temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Uşak gibi birçok şehirde AVM’lerde bulunan Playland mağazalarındaki kum oyun havuzu alanları, toksik olmayan ve çevre dostu kumlar ile doldurulduğundan çocuklarınız için güvenilir bir oyun alanı sunmaktadır. Mağazalarımızda bulunan kum havuzlarında çocuklar dilediği gibi eğlenirken ebeveynler de çocuklarının eğlencesini seyrederek keyifli vakit geçirmektedir.

çocuklara özel trambolin eğlenceleri