Trambolin Egzersizleri‘nin Faydaları Nelerdir?

Trambolin egzersizleri sağlıklı yaşam için günlük olarak uygulayabileceğiniz yararlı aktivitelerin başında yer alıyor. Fitness egzersizleri arasında yer alan zıplama antrenmanlarını en iyi uygulayabileceğiniz mekanlardan biri trambolinlerdir. Peki trambolin egzersizlerinin faydaları nelerdir?

Beyindeki serebellum adı verilen bölgesini uyaran zıplama antrenmanları, denge ve kaba motor becerilerinin uyarılmasına etki ediyor. Aynı zamanda konsantrasyonun da artmasını sağlayan bu antrenmanlar sayesinde sağlıklı yaşama adım atabilirsiniz. Gün içinde yapılan 5 dakikalık bir trambolinle zıplama antrenmanı hem yetişkinlerin hem de çocukların denge ve dikkat becerilerinin gelişmesine yardımcı olduğu gibi odaklanma sorununun çözülmesinde de oldukça etkilidir. Trambolin park alanlarında vücut enerjinizi kullanarak sağlıklı ve güvenli bir biçimde zıplama antrenmanları yapabilirsiniz.

Koşu veya yüksek tempolu yürüyüşler, kalp atış hızını artırdığından kardiyovasküler egzersiz olarak adlandırılmaktadır. Ancak bu egzersizler; kalça, sırt, bacak, bilekler ve omurga diskleri gibi bölgeler zorlanmaktadır. Bir trambolin üzerinde zıplama antrenmanı yaparak bu zorlanma ve sarsıntıyı %95 oranında azaltabilirsiniz. Aynı zamanda trambolin antrenmanlarında vücudunuz daha fazla kalori yakmaktadır. Trambolinle sıçrama egzersizleri kalori yakımının yanı sıra vücuttaki kemik yoğunluğunu da artırmaktadır. Yapılan araştırmalara göre; 8 ay boyunca 10 ve üzerinde sıçrama hareketi yapan çocuklarda, diğer çocuklara oranla %1,2 daha fazla kemik yoğunluğu tespit edilmiştir.

Çocuklarda ve yetişkinlerde birçok fayda sağlayan trambolin egzersizleri düzenli olarak yapıldığında vücudun güçlenmesine destek sağlamaktadır. Bu egzersizler aynı zamanda fiziksel aktiviteyi de artırdığından yetişkinlerin kilo vermesine de yardımcı olmaktadır. Trambolin ile zıplama egzersizlerinin diğer faydalarını da sizler için araştırdık:

  • Günlük olarak yapacağınız 20 dakikalık trambolin egzersizi, 1 saatlik kardiyo koşusu ile eş değerdir.
  • Metabolizmanın çalışmasını destekleyerek vücudun kalori ve yağ yakmasını hızlandırır.
  • Sıçrama egzersizleri vücuttaki damarların genişlemesini ve kan akışını düzenler.
  • Bu antrenmanlar kan basıncının düşmesinde de etkilidir.
  • Vücudun farklı bölgelerindeki ağrıların giderilmesinde etkilidir.
  • Zıplama antrenmanı vücutta endorfin hormonunun salgılanmasını artırarak sinir sisteminin strese karşı daha dayanıklı olmasını sağlar.
  • Daha önce de belirttiğimiz gibi vücuttaki yağ ve kalori yakımı sağladığından kilo vermeye yardımcıdır.
  • Trambolinde ritmik bir şekilde zıplama antrenmanı yapılması, vücutta bulunan büyük kas gruplarının bir arada çalışmasını sağlar.
  • Sıçrama antrenmanı ile vücuttaki hücrelere taşınan oksijen ve besin miktarı artar. Bu da gün içinde kendinizi daha enerjik hissetmenize olanak sağlar.
  • Trambolin egzersizleri vücuttaki hücrelerin güçlenmesini sağlayarak bağışıklık sisteminin de daha güçlü olmasını sağlar.

İstanbul’da Küçükyalı Hilltown AVM’de bulunan Türkiye’nin en büyük trambolin parkı olan Power Jump mağazamızı ziyaret ederek trambolin egzersizlerini gerçekleştirebilirsiniz. Mağazamızda çocuğunuzla birlikte keyifli vakit geçirirken kendi egzersizlerinizi de güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

çocuklara özel trambolin eğlenceleri