Trambolinin Çocuklar Üzerinde Etkileri

Trambolin yuvarlak, kare veya dikdörtgen bir çerçeve içerisine yaylar ile bağlanarak zıplama alanı oluşturulan bir spor ve eğlence aletidir. Zıplayıp eğlenerek enerjilerini atmak isteyen çocukların oldukça keyif aldığı Trambolin, günümüzde olimpiyatlarda da yer almaktadır.

Günümüzde popüler bir spor ve eğlence aleti olan trambolinler, yediden yetmişe her yaştan insan tarafından kullanılabilmektedir. Jimnastik ve spor yapmak isteyen yetişkinler tarafından da sıkça tercih edilen trambolin alanları, çocuklar için de sınırsız eğlence sunmaktadır. Günümüzde AVM’lerdeki eğlence merkezlerinde de bulunan trambolin parkurları, çocukların eğlenmesini sağlarken sosyalleşmelerine de olanak sağlıyor. Çocukların ve gençlerin eğlenerek enerji atmasını sağlayan trambolin parklarında kişilerin ve ebeveynlerin dikkat ettiği en önemli konulardan biri elbette güvenliktir.

Trambolinlerin Çocuklar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Ülkemizde farklı şehirlerde çocuklar için özel trambolin eğlenceleri düzenleyen trambolin parkları da bulunmaktadır. Çocukların ve gençlerin eğlenceli bir biçimde hareket etmesini, eğlenmesini sağlayan trambolin parkları; eklemlerin, tendonların güçlenmesine de destek olmaktadır. Hücrelerin güçlenmesini ve daha sağlıklı olmasını sağlayan trambolinlerde temel hareket, zıplamadır. Zıplama hareketi ise hücrelerin daha fazla çalışmasına olanak sağlamaktadır. Rahatlama daha iyi bir uyku uyumaya yardımcı olur. Çocukların trambolin üzerinde takla atması, zıplaması kendi kendine başarıya ulaşması, kendine olan güveninin gelişmesine de destek olur. Kas kontrolü ve koordinasyonu sağlayan trambolin eğlencesi, çocuklarda öğrenme başarısının daha iyi olmasını da sağlamaktadır.

Çocuklara ve gençlere fiziksel olarak sınırsız hareket imkânı sağlayan trambolin parkların zemini, esnek ve hareketlidir. Bu da kullanan kişilerin, ağırlık merkezine göre hareket etmelerine de destek olmaktadır.

Yetişkin ve çocuk trambolin parkı alanlarına, ülkemizde farklı şehirlerde bulunan alışveriş merkezleri ve büyük eğlence merkezlerindeki olimpik trambolin parkları kullanmak, çocukların hareket yeteneğinin gelişmesini sağlayacaktır. Playland mağazalarında bulunan çocuk ve yetişkin trambolin parklar, her yaştan ziyaretçilerin hem kas gelişimine hem de kardiyovasküler sistemlerinin gelişmesinde çok büyük rol oynamaktadır. ‘ İstanbul trambolin park, İstanbul Anadolu Yakası trambolin park nerede var’ gibi aramalar yapıyorsanız size eğlence dolu bir önerimiz var! İstanbul Küçükyalı Hilltown AVM’de 1450 m2 kapalı alanı ve 365 m2’lik teras alanıyla Türkiye`nin En Büyük Trambolin Parkı bulunmaktadır. Yüksek adrenalin ve sınırsız eğlence için sizi de mağazamıza bekliyoruz.

çocuklara özel trambolin eğlenceleri